Téves holttestet kapott a québeci család

Kuba halott 'oroszt' küldött egy kanadai családnak

Moszkva szerint nem biztos, hogy az elhunyt valóban az egyik állampolgára, azt sem tudják, egyáltalán hogyan keveredett bele a tragikus holttest-cserébe.

2024.04.27 16:30ma.hu

A kubai külügyminisztérium bocsánatot kért egy kanadai családtól, miután a kézbesítők rossz helyre helyezték családtagjuk maradványait, aki a múlt hónapban halt meg, miközben a karibi országban nyaralt.

Faraj Allah Jarjour kanadai temetésére a múlt hétvégén került volna sor. A 68 éves férfi március 22-én hunyt el szívrohamban, miközben családjával nyaralt a Havannától keletre fekvő Varadero üdülőváros közelében.

Jarjour gyászoló hozzátartozói azonban egy idegen holttestét kapták meg, aki a kanadai média szerint nemcsak nem is hasonlított a férfira, hanem 20 évvel fiatalabb is volt nála.

Bruno Rodríguez kubai külügyminiszter a héten az X-en (korábban Twitter) közölte, hogy kormánya vizsgálja az esetet. Hozzátette: "Szívből jövő részvétemet és bocsánatkérésemet fejeztem ki az elhunytak hozzátartozóinak és barátainak".

Melanie Joly kanadai külügyminiszter azt mondta, hogy Jarjourék "elképzelhetetlen helyzetbe" kerültek, és hogy hivatala segít nekik a helyzet megoldásában. A Global Affairs Canada közölte, hogy Havanna felajánlotta, hogy visszatéríti a kanadai állampolgár holttestének hazaszállítására kifizetett összeget. A szolgáltatás állítólag jóval több mint 7000 dollárba került.

A kanadai gyászoló család a sajtónak elmondta, hogy a tévesen átvett maradványokat később egy orosz férfi maradványaként azonosították, majd közölték velük, hogy édesapjuk holttestét tévedésből Oroszországba küldték.

"Nem tudjuk, mikor érkezik meg apám holtteste" - mondta Jarjour lánya, Miriam. "Nem volt temetése az apámnak. Nem alszunk jól."

A kanadai orosz főkonzulátus közölte, egyelőre nem erősítették meg, hogy a tévedésből a családnak Kanadába szállított holttest valóban egy orosz állampolgáré.

"Tudomásunk szerint az illetékes orosz hatóságok a végére járnak a történteknek" - közölte a konzulátus pénteken a médiával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.