Tragédia

Külügyi szóvivő: nincs magyar áldozata a németországi buszbalesetnek

A Flixbus egyik távolsági buszjárata karambolozott Németországban, Lipcse közelében.

2024.03.27 15:04MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenlegi információi szerint nincsen magyar áldozata vagy sérültje annak a szerda délelőtti balesetnek, amelynek során a Flixbus egyik távolsági buszjárata karambolozott Németországban, Lipcse közelében.

Paczolay Máté külügyi szóvivő a közmédiának azt mondta: a berlini magyar konzulok azonnal felvették a kapcsolatot a német autópályarendőrséggel és a többi illetékes hatósággal.

A jelenlegi információink alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje a balesetnek - közölte.

Német hírügynökségi beszámolók szerint az A9-es autópályán, Lipcse közelében történt a súlyos baleset, amelyben az eddigi adatok alapján legalább öt ember meghalt. A Berlinből Zürichbe tartó távolsági busz balesetében többen megsérültek. A busztársaság közlése szerint a járművön a két sofőrön kívül 53 utas tartózkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.